Kasza jaglana z rabarbarem, imbirem i pomarańczą


Szybka kasza jaglana na śniadanie z rabarbarem, pomarańczą i imbirem.
Idealna na rozgrzewkę i poprawę humoru w ponury poranek.

kasza jaglana_z_rabarbarem
1-2 porcje:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1/4 szklanki wody
1 łodyga rabarbaru
1 pomarańcza
1 1/2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić.
Rabarbar przełożyć na patelnie, dodać wodę, cukier i imbir.
Całość smażyć aż rabarbar zmięknie ale zachowa jeszcze swój kształt.
W tym momencie dodać pokrojoną pomarańczę i smażyć razem około 3 minut.
Kasze jaglaną można ugotować na swoim ulubionym mleku lub po prostu na wodzie.
Kaszę przełożyć do miseczki na wierzch ułożyć gotowy rabarbar z pomarańczą.
Od razu podawać.

Smacznego!
Malwina